Ward Huysmans TreecareVisuele boomcontrole

De eerste stap om het risico te bepalen bij bomen die op precaire plaats staan, of die in slechte staat verkeren is een visuele boomcontrole.

Door jarenlang bomen te observeren heb ik een notie van hoe bomen zich gedragen in bepaalde situaties. Aan de hand van deze visuele observatie kan overgegaan worden tot verder gespecialiseerd onderzoek. Ik kan hier ook een verslag van maken of een fytosanitaire analyse voor de toekenning van stedenbouwkundige vergunningen.

visuele boomcontrole

 

Visuele Boomcontrole: Expertise in Boomgedrag en Risicobeoordeling

Een cruciale eerste stap in het bepalen van risico’s bij bomen op precaire locaties of in slechte staat is een grondige visuele controle. Met jarenlange ervaring in het observeren van bomen heb ik een diepgaand inzicht ontwikkeld in hoe bomen zich gedragen in verschillende situaties.

Deze visuele observatie vormt de basis voor verdere gespecialiseerde onderzoeken. Het stelt me in staat om mogelijke risico’s te identificeren en de gezondheid van de bomen nauwkeurig te beoordelen. Hierdoor kan ik gerichte aanbevelingen doen voor verdere acties.

Daarnaast bied ik de mogelijkheid om gedetailleerde rapporten op te stellen op basis van mijn visuele inspecties. Deze rapporten kunnen dienen als waardevol instrument voor de toekenning van stedenbouwkundige vergunningen en als ondersteuning bij besluitvormingsprocessen.

Naast visuele controles bied ik ook fytosanitaire analyses aan. Deze analyses zijn van onschatbare waarde bij het evalueren van de gezondheidstoestand van bomen en kunnen van cruciaal belang zijn bij stedenbouwkundige projecten.

Mijn doel is niet alleen om risico’s te identificeren, maar ook om concrete en bruikbare inzichten te bieden voor het beheer en de bescherming van bomen in verschillende omgevingen.

 

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte? Maak nu een afspraak