Ward Huysmans TreecareBoomverzorging

Kroonverankering

In situaties met risicobomen kan het aanbrengen van een doeltreffende kroonverankering een goede optie zijn. Dit is niet alleen om omliggende gebouwen of openbare paden te beschermen, maar ook om te voorkomen dat een tak uitscheurt en de hele boom verminkt. Wij begrijpen het belang van preventieve maatregelen bij risicobomen. 

kroonverankering Stekene

Onze deskundige kennis en ervaring stellen ons in staat om op maat gemaakte kroonverankering te plaatsen die voldoet aan de specifieke behoeften van uw situatie.

Neem contact met ons op voor advies op maat en deskundige uitvoering van een kroonverankering.

 

Bescherming tegen schorsbrand

Bepaalde boomsoorten, vooral die met een gladde schors zoals de beuk, zijn uiterst gevoelig voor direct zonlicht. Plotselinge blootstelling aan intense zonnestralen, bijvoorbeeld na snoeiwerken, kan leiden tot verbranding van het cambium – een vitale laag net onder de schors – met potentieel onherstelbare schade tot gevolg.

Om deze kwetsbare bomen te beschermen, bieden wij een doeltreffende oplossing: het inwikkelen van de stam met jute of rieten matten. Riet biedt een superieure isolatie in vergelijking met jute, waardoor het een effectievere bescherming biedt tegen overmatige blootstelling aan zonlicht.

Door tijdige en doelgerichte bescherming kunnen we potentiële schorsbrand en daaruit voortkomende schade voorkomen, vooral bij gevoelige boomsoorten zoals de beuk.

Wilt u de gevoelige schors van uw bomen beschermen tegen schade door zonlicht? Neem contact met ons op voor professionele hulp en effectieve beschermingsmaatregelen.


Bescherming boom zonnebrand

 

Veterane Bomen: Waardevolle Getuigen van de Tijd

Bomen die de tand des tijds hebben doorstaan, getekend zijn door jaren van groei, of zich in de latere stadia van hun leven bevinden, worden beschouwd als veterane bomen. Deze majestueuze exemplaren vormen vaak de hoekstenen van ons ecosysteem en dragen een rijke geschiedenis met zich mee.

De waarde van veterane bomen reikt verder dan hun imposante uiterlijk. Ze bieden een thuis voor een verscheidenheid aan flora en fauna en spelen een cruciale rol in het behoud van biodiversiteit. Het beheer van deze bomen vereist een zorgvuldige aanpak die is afgestemd op de unieke situatie van elke boom.

Onze benadering van het beheer van veterane bomen is divers en op maat gemaakt. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van de boom en de omgeving kunnen we verschillende methoden toepassen. Een van de benaderingen is het creëren van habitat voor verschillende diersoorten. Door het creëren van holtes of het behouden van bestaande natuurlijke structuren in deze bomen, bieden we een veilige haven voor dieren zoals uilen en vleermuizen.

Wij geloven in het behoud en de bescherming van deze levende monumenten. Onze aanpak bij het beheer van veterane bomen is gebaseerd op respect voor hun geschiedenis en een streven naar het behoud van hun waardevolle rol in het ecosysteem.

Wilt u het beheer van uw veterane bomen aanpakken met aandacht voor biodiversiteit en behoud van habitat? Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt plan om deze waardevolle bomen te koesteren.